United Kingdom B2C E-commerce Report 2016

22 april, 2016
14-56-UK_ecommerce_report_s_09.jpg

Ecommerce Europes seneste rapport, sponsoret af Asendia, kaster lys over tilstanden på det britiske marked for e-handel, og den afslører en økonomi, der blomstrer på online detailhandel, og shoppere der hurtigt tager nye teknologier til sig.

Storbritannien er et af de mest etablerede e-handelsmarkeder i verden, og det er nemt at se hvorfor: Landet rangerer som nummer fire på Logistics Performance Index og nummer seks for Ease of Doing Business. Nu hvor e-handel udgør 6,12 % af BNP (hvilket i alt løber op i imponerende €2.568,1 milliarder), er briterne mere end vant til at undersøge de digitale muligheder først. 81 % af voksne briter shopper online og det gennemsnitlige årlige forbrug er på hele €3.625.

Desuden ejer 71 % af befolkningen en smartphone og det kan man se i landets begejstring for m-handel: mobile salg udgør nu €31,1 milliarder eller 20 % af det totale onlinesalg. 65 % af de voksne briter ejer både en tablet og en smartphone, og derfor er det vigtigt, at du overvejer dine mobile tilbud, hvis du vil ekspandere din forretning ind på det britiske marked. Det kunne også være værd at huske på, at iOS er langt det mest populære operativsystem på mobil (55,9 % af enheder).

Sociale medier er en anden stor driver for online aktiviteter, Næsten halvdelen af den britiske befolkning burger Facebook, og 60 % af disse brugere er under 40.

Rapporten, der er sponsoret af Asendia, tilbyder også tips og tricks til online handlende, der vil ind på dette unikke marked, inklusive:

  • Vær sikker på at tilbyde kredit- og debitkort som betalingsmuligheder
  • ”Click and collect” bliver stadig mere populært, takket være bekvemmeligheden
  • Mange britiske forbrugere sætter pris på gratis og hurtig levering

Frederic Petton, CEO Asendia UK, giver sit eget råd om det britiske marked: “Det vigtigste at huske om Storbritannien er, at det er Europas største marked for e-handel ‒ og det vokser stadig. Det er mere modent end resten af kontinentet. Lidt efter lidt vil resten af Europa indhente, men det er en langsom proces.”

United Kingdom B2C E-commerce Report 2016 er et ideelt udgangspunkt for at lære dette marked at kende. Download den gratis light rapport her.