Swiss Post og La Poste annoncerer lanceringen af ASENDIA

09 juli, 2012

Swiss Post og La Poste annoncerer lanceringen af ASENDIA, en kombinering af deres internationale postaktiviteter med et datterselskab i Danmark.

Den 6. juli er førstedagen for den strategiske alliance mellem schweiziske Swiss Post og franske La Poste, der har slået deres internationale postaktiviteter sammen. Alle regulatoriske tilladelser er nu indhentet til lanceringen af det ligeligt ejede joint-venture, som parterne offentliggjorde planer om i december sidste år. Den 6. juli lancerede de ”ASENDIA – by La Poste and Swiss Post” målet er at blive verdens førende inden for internationale B2C-løsninger. ASENDIAs omfattende portefølje af produkter og services forventes at være klar i starten af 2013. Det danske datterselskab får kontor i Valby ved København.

Efter, at alle de nødvendige regulatoriske tilladelser er blevet modtaget, lancerer Swiss Post og La Poste ASENDIA. ASENDIA samler ekspertisen og netværkene fra de to eksisterende postaktiviteter* fra Swiss Post International og La Poste Global Mail. Med over 1.000 medarbejdere, er ASENDIA i øjeblikket til stede på tre kontinenter: Europa, Asien og Nordamerika og i 25 områder i 15 lande.

Med en omsætning på mere end 400 millioner euro er ASENDIA fra starten en af verdens førende virksomheder inden for international post – et marked med en estimeret omsætning på mere end 10 milliarder euro i 2011 og markant vækst på områder som direct marketing, kataloger og små pakker.

ASENDIA støtter sig op af Swiss Post og La Postes styrker og værdier og vil fokusere på at forbedre den eksisterende postservice samt udvikle nye og innovative løsninger til glæde for forbrugerne.

Posten som bestyrelsesformand er blevet betroet Ulrich Hurni, chef for PostMail og viceadministrerende direktør i Swiss Post. Marc Pontet, tidligere viceadministrerende direktør med ansvar for marketing og salg i Courrier og administrerende direktør i La Poste’s Global Mail, er blevet udpeget som administrerende direktør.

*Med undtagelse af import og eksport af international post i Frankrig og Schweiz. De universelle posttjenesteydelser i Frankrig og Schweiz er ikke inkluderet i joint-venturen.

Det nye brands navn og visuelle identitet er designet til at repræsentere ASENDIAs arv og ambitioner. Brandet understøttes af mottoet ”The world is your address” (”Verden er din adresse”), som udtrykker ASENDIAs engagement til deres nuværende og fremtidige kunder om at tilbyde internationale B2C-løsninger, som understøtter kundernes internationale vækst og investeringer.

”Swiss Post og La Poste er stolte af at have taget dette yderligere skridt i udviklingen af deres fælles internationale postvirksomhed, som bekræfter betydningen af disse aktiviteter over for både vores koncern og vores kunder, ”siger Ulrich Hurni, bestyrelsesformand i ASENDIA.

”Oprettelsen af ASENDIA gør det muligt for La Poste og Swiss Post at samle deres bedste ekspertise og løsninger for at kunne tilbyde deres kunder innovative løsninger og deltagelse i deres produktudvikling,” siger Marc Pontet, administrerende direktør i ASENDIA.

Profil

ASENDIAs forretningsområder dækker alle internationale postløsninger, herunder afsendelse og levering af post, kataloger, presseartikler og små pakker under to kg, samt upstream og downstream tjenesteydelser i værdikæden. (www.asendia.com)

ASENDIA vil fungere fra hovedkvarterer i Paris og Bern.

Beliggenheder: Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Hong Kong, Italien, Norge, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, USA, Østrig

Nuværende eksisterende selskaber, som er en del af ASENDIA: Brokers Worldwide, Priority Post og La Poste Office of Exchange i USA, Swiss Post International Singapore og Swiss Post International Hong Kong i Asien, Swiss Post International Germany og La Poste Deutschland i Tyskland, BTB Mailflight, Swiss Post International UK og La Poste UK i Storbritannien, samt Swiss Post International Netherlands, Mail Partner Spain, Allied Business Company of Mail Services, Swiss Post International Austria, Swiss Post Porta a Porta, Swiss Post International Belgium, Swiss Post International Scandinavia, Swiss Post International Norway, Edi Group, Export & Distribution Services, Media Data Services, Swiss Post International France og La Poste The International Mail Solution i hele det kontinentale Europa.

Asendia: Bestyrelsen

Ulrich Hurni Chef for PostMail og viceadministrerende direktør Swiss Post Group

Nicolas Routier Viceadministrerende direktør Groupe La Poste, administrerende direktør Courrier og bestyrelsesformand Sofipost

Frank Marthaler Chef for Swiss Post Solutions og medlem af direktionen i Swiss Post Group Xavier Girre Viceadministrerende direktør og økonomidirektør Groupe La Poste

Dieter Bambauer Chef for Swiss Post Groups enhed PostLogistics og medlem af direktionen i Swiss Post Group

Christian Emery Europæisk kundedirektør Geopost

Group Asendia: Ledelsen

Marc Pontet Administrerende direktør

Daniel Bättig Viceadministrerende direktør, økonomidirektør og direktør for Asien

Béatrice Roux Viceadminstrerende direktør og direktør for Europa

Marina Bartetzko-Meyer Marketingdirektør

Sabine Graf HR-direktør

Michael J. Hastings Direktør for Nordamerika

Renaud Marlière Salgsdirektør

André M. Maurer Kundedirektø